2011. augusztus 18., csütörtök

1o hónap


Balesettel ünnepelte Szilveszter a szülinapját!!!!
Korán reggel a jarókában ülve a fejére húzta a virágcserepet! Lelógott a virág levele, megfogta és lehúzta. Borókával még szuszogni sem volt időnk , olyan hamar történt, épp fontuk a haját.
Két elég nagy hasadás a feje bal felén. A virágcserép eltörött, reméljük nem a fején, hanem a földön. Dokihoz mentünk, de megvigasztalt, hogy kemény gyerek, kemény fejjel, túléli!
Most persze könnyen beszélek, de reszketett minden porcikám a reggel.
Naaaaaaaaaaagyon más gyermekem Szilveszter mint Boróka: már kétszer leesett az ágyból, egyszer beszöktetett járókával a fürdőbe, a fazakaim mázatlanok,a könyvespolc legtöbbször üres, minden ami elérhető az a földön van amikor ébren van, kő, almahéj, csutika, fű, homok minden volt a szájában, seeeeeeeeeeeemmit nem lehet elöl hagyni mert mindent leszed és befal. Akaratos, sok esetben hisztis, naaaaaagyon tud kiabálni, és nagyon érti a kiabálás szót mert ha mondom hogy ne kiabálj teljes erejéből kiált.
Eszik , jóval többet mint én, kimaradt a tejpor, mézzel tejet iszik reggel és este.
Kezét nem engedi, hogy fogjam, de a derekától elég ügyesen meneget, mászni nem tud, bár akar.
Megtanult tapsolni, tájt inteni, koppozni, piszézni, határozottan kiáltja hogy pápá és baba .
Éjszaka még mindig elég sokszor felkel, már nem eszik de elég sokat marad ébren.
Kedvence Boróka, neki kacag a legropogósabban, utána anya és talán a többi mellőzhető is lenne számára.
Szóval nem egy könnyű eset az én várva - várt fiúgyermekem. Vagy lehet csak nekem tűnik úgy egy olyan önálló, hamar tanuló, alkalmazkodó csendes gyerek után mint Boróka. Na de jelenléte, olyan igazi családdá alakított bennünket, ahol sosincs csend, rend, és kedvessége, huncutsága, megoldja sokszor még a megoldhatatlan problémáinkat is.

3 megjegyzés:

  1. Erre latogattam hosszu ido utan es eszlelem aszt az anyai oromteljes es rettego pillanatokat amit talan en is (mi is) meg eltuk valaha a gyerekek nevelesben. Remelem nem lett semmi gond Szilveszterrel es kivanom hogy a sebje hamarosan be gyogyuljon.Tudod ,aszt szoktak mondani hogy az anyai apolas a kecsegtetes a kenyesztetes mar fel orvossag a javulasban Puszillak es nojjetek nagyot!

    VálaszTörlés
  2. Isten gondviselese felmerhetetlen, az van meg irva a bibliaban hogy amig olyanok nem lesztek mint a kisgyermekek semmi kep sem latahasatok meg Isten orszagat/ ,egbocsajtas ,osszinte mosoly ,engedelmeseg,alazat es igy tovabb/ UDV NEKTEK

    VálaszTörlés
  3. Mi is azt mondtuk, Zsolttal, hogy nem a feje kemény , hanem valaki ott fenn nagyon vigyázz rájuk, mi sokszor oly keveset tehetünk értük. És utána még fejreesés is következett az etető székből, mostmár csak a kicsi ágyban, járókában ( bár már a harmadikat készül összetörni) hempergőben van egyedül, megkellett tanuljam, hogy nem végezhetem a dolgom vele amikor ébren van, MINDIG mellette kell legyek, maradjon a házi munka meg egyéb dolog.

    VálaszTörlés